werken aan een logo

Deze week had ik wat rust ingepland, maar rust, lees: niks doen, blijkt moeilijk, dus aan de slag gegaan met een opdracht logo maken voor de plaatselijke afdeling van een grote landelijke politieke partij.

Het idee ontstond een aantal weken geleden op een brainstormmiddag van de Partij, waar Mart in zijn gedachte een logo zag dat meer gerelateerd is met onze eigen gemeente. Een ander vond dat het "Witte Kerkje" en "Nijenburg" al vaak door andere partijen en verenigingen gebruikt werd.

Met die gedachte in het achterhoofd, probeerde ik voor te stellen wat Heiloo was en kenmerkte. Het witte kerkje is daar zeker een van, Nijenburg, en zeker ook de Wipmolen, het gemeentewapen, ter Coulster, het Heilooƫr punthuisje, de Koepelkerk, het "Putje" van Heiloo, Willibrorduskerk en noem maar op. Een politieke partij, een logo, dan denk ik aan het gemeenthuis, een gebouw dat er al sinds 1927 staat. Daar waar de democratie floreert, het fundament gelegd wordt voor de toekomst.

Er volgde verschillende schetsjes en uiteindelijk leidde dat naar een schets van het gemeentehuis en later ook naar een probeersel met het gemeentewapen.

De twee ontwerpen werden voorgelegd aan Mart (fractie) en Klaas (bestuur). Besloten werd om de eerstvolgende ALV  ook de leden hiervan kennis te laten nemen.