Wat doet een kunstenares in New York

Deze dag op pad naar het Museum voor Moderne kunst oftewel MoMa. Het regent heel hard en er lijkt geen eind aan te komen, dus ik draai me om en ga nog even terug naar mijn hotelkoamer. De anderen van het Hollandse gezelschap hebben gewoon een werkdag en besluiten in het hotel te ontbijten en daarna naar kantoor te spurten.  Wat later waag ik de tocht naar buiten. bij de eerste winkel stap ik naar binnen opzoek naar een paraplu, helaas. Dan maar naar buiten en bij het kleine stalletje op de hoek lukt het om een paraplu te kopen. Verder via Madison Ave richting MoMa. Het uiterlijk van het museum maakt geen indruk. Ik stap naar binnen, dat blijkt een foute ingang. Ik wordt naar "2 blocks naar beneden" gestuurd. Ik kijk naar de lift, maar al gauw begrijp ik dat de bedoeling is verderop in de straat. ;)

Ik besluit bovenin te beginnen, 6e verdieping, daar is een bijzonder tentoonstelling, er mag niet gefotografeerd worden. Dat opzich wekt al nieuwsgierigheid. Zal proberen het geheel te beschrijven nadat de wachtrij overwonnen is. Hier volgt mijn indruk. Het geheel is uitgestald in een ruimte met enkel witte wanden. Op de grond ligt ook van alles. Het zijn allemaal spulletjes van vroeger alsof je een zolder betreedt, die al jaren in stilte aanwezig is. Ik denk aan retro, in een kringloopwinkel zou je deze spullen misschien kunnen vinden. Echter de artiest vond het ook belangrijk dat er voldoende spullen aanwezig waren die niet intact waren. Alles lag zo uitgestald en veel bewaking moest eraan te pas komen om alles te beschermen. Zodra er iets zou verschuiven, weet je niet meer hoe het ook al weer stond. Ik bedacht dat kunst ook iets is waar niemand nog aan gedacht heeft om te doen, provoceren.

Mijn tocht gaat verder naar beneden. Er hangen prachtige schilderijen van Picasso, Matise, Chagall, een schilderperiode waar ik veel van hou. Daar mag ik wel foto's maken. img_4468.jpg Het zijn prachtige schilderijen, mijn eigen Picasso ( Marie Theres Walter ) valt hierbij helemaal in het niet. Jaren geleden geschilderd op een stuk karton. Ik kijk naar beneden en zie dat er een zaal helemaal perfect opgemaakt is voor een diner.img_7774.jpg Toen wist ik nog niet dat deze tafels voor Vips gereserveerd waren. In de krant vernam ik dat Tom Hanks er rondliep. Toch te veel naar de schilderijen gekeken en niet naar de mensen om me heen. hihi

Ondanks de hevige regenval was het een mooie dag.