over mij

Portfolio
Marie-Josée Hamers

(www.art-emjee.nl)

Marie-Josée Hamers is al zo’n vijfentwintig jaar actief als kunstschilder en heeft zich in deze hobby ontwikkeld via diverse opleidingen en masterclasses. In de laatste vijf jaar is haar voorkeur gegaan naar het maken van stadsgezichten en klassieke auto’s waarbij zij meerdere technieken op haar eigen wijze combineert. Dit heeft geresulteerd in een verrassend eigen en herkenbare stijl. Meer en meer maakt zij ook werken in opdracht.

Zij is begonnen met pastelkrijt, acquarel en olieverf. En daarna gaan experimenteren met acryl, inkt en materie. Voor dit laatste is zij in de leer geweest bij onder andere René de Vries in Eindhoven en Sam Drukker in Amsterdam.

Marie-Josée haalt vooral inspiratie uit schilders van de vroege 20e eeuw zoals Kandinsky, Modigliani, Monet, Gaugin, Chagall en Picasso. Verder spreken de Bergense School en architect Hundertwasser haar zeer aan.

De laatste jaren werkt zij in het kunstenaarscollectief Schilderskring Uitgeest (www.schilderskringuitgeest.nl) waarin zo’n 10 collega kunstenaars elkaar inspireren. Dit laatste heeft geleid tot jaarlijkse exposities in Uitgeest (kunstroute Uitgeest, 2009 tot en met 2014) en een eigen expositie in het gemeentehuis van Uitgeest in december 2014.

In 2014 werd zij door de bewoners van het bejaardenhuis in Uitgeest gekozen tot winnaar van het projectinitiatief “Bewoners op het Doek”.

Meer en meer werkt zij ook in opdracht, bijvoorbeeld voor het ontwerpen, maken en drukken van (ansicht)kaarten, en het ontwerpen en maken van advertenties.