onderweg naar kustroute

Deze week lag de focus op de kunstroute in Uitgeest. Afgelopen maandag nog even wat laatste dingen besproken met de kring en samen met Anneke een indeling gemaakt van opstelling. Materialen zijn geteld en klaargezet om mee te nemen. Gisteravond nog naar de algemene opening geweest, het bord met de locatie aanduiding en de vlag opgehaald. Het was leuk om even bij te kletsen en de werken van de cursisten en de docenten van De Nieuwe Kuil te bewonderen.

Naast kunstroute, ging mijn actie ook naar het afmaken van een kunstwerk van 60x80cm. Mijn eigenwijze kleurgebruik komt er duidelijk in uit. Volgende week gaat het werk naar de toekomstig eigenaar.

Buiten kunst was er een informatie/ inloopavond over de aanleg van afrit A9. Veel mensen hadden vragen over de aansluiting A9 en uitten ook zorgen. Zoals:

Wat betekent dit voor de veiligheid van de fietser. Er werd een fiets tunnel als optie bijgehaald. Ook een paralelweg langs de A9 vond ik een heel creatief idee.  En duidelijk waren er zorgen over de invloed wat het project had op de rest van het wegennet in Heiloo, daar was geen duidelijk beeld van. Zelf had ik ook een vraag aan de deskundige. Op mijn vraag, welke invloed heeft het hele projet op de waterstand?, werd ik 3x doorverwezen. Er was niemand die hier echt inhoudelijk iets van wist. Aangezien het waterpeil nu op een maximum zit vind ik het ietwat zorgelijk. Maar zover zijn we nog niet.

Vandaag dan de dag van de expositie en dat was vroeg opstaan. Alle wanden opbouwen en de zwarte doeken eraanvastmaken. Daarna de schilderijen inhangen, om vervolgens 11u te starten voor het publiek. Het weer hielp een handje mee en er waren veel mensen op de been om kunst te kijken in Uitgeest. Leuke reacties gehad.

Morgen de 2e en laatste dag exposeren,

tot dan!!