kunstroute Uitgeest weekend van 24 en 25 juni

Op 24 en 25 juni 2023 is de kunstroute Uitgeest. De Schilderskring exposeert in "de Zwaan" (dorpshuis) en ik ben er als gast exposant bij.
Jarenlang kwamen de schilders van de kring Uitgeest om de veertien dagen bij elkaar in " de Zwaan". daar huurden we een gedeelte van de grote zaal. Wij aan de straat kant en het andere deel van de zaal was voor het repeteren van Timesquare. Tussen de zaal bouwden we een uitschuifbare muur. Tijdens onze bijeenkomst genoten we van de zang en audities van de buren aan de andere kant van de schuifbare muur. 
Meestal was elke schilder afzonderlijk bezig met zijn eigen werk en voorkeurs materiaal. Soms deden we een gezamenlijke opdracht. bv een model of een stilleven.
Met Anneke en Ton schilderde we ook  " En plein air". onze stekkies waren in Uitgeest, Langebuurt, de Binnenmeer, Reghthuisplein, Krommeniedijk, in het weiland, bij de molens, de watertoren Assendelft, in de duinen van Castricum en bij Anneke thuis in de atelierschuur.
Mooie jaren waren het voor mij.
Bijna twee jaar geleden zijn we uit Noord Holland verhuisd naar Zuid-Limburg en omdat ons huis sneller verkocht was, dan dat wij er een gekocht hadden, (langverhaal, dus dat laat ik ff voor wat t is) hebben we een hele poos in een huurhuis in Eijsden gezeten. Mooie omgeving, leuke mensen veel fiets en wandel mogelijkheden en dicht aan de Belgische grens.
Inmiddels woon sinds een paar maanden in Heerlen, ongeveer een jaar geleden hadden we ons  huis gekocht. En omdat we er ons eigen stekkie van wilden maken, kwam er een verbouwing achteraan, die langer dan gewenst duurde. ....

De laatste maanden voor de verhuizing had ik dan ook niet veel geschilderd. Gelukkig heb ik er nu wel weer de gelegenheid en schilder volop en met plezier lekker verder.
Een Schilderskring, zoals in Uitgeest heb ik nog niet gevonden, dat staat nog op mijn verlanglijstje.
Ook het optimaal inrichten van de atelier ruimte komt nog wel.
In ieder geval verheug ik mij komend weekend om iedereen weer te zien en te spreken en om mijn laatste werken over food te laten zien.