Kleurrijke kijk op Amsterdam

Een kleurrijke kijk op de Amsterdamse gracht en de oude pandjes. Het schilderij is gemaakt van een foto en die foto is gemaakt lopend van centraal station naar een lunch afspraak in Dignita Hoftuin. Lopend door Amsterdam kom je mooie straatjes tegen. Zo ga ik alleen op stap om alle tijd te nemen en de omgeving in me op te nemen. Visueel bedoel ik dan, want qua geur is het niet altijd stimulerend om door Amsterdam te lopen, op zoveel plekken ruik je wiet en die geur is natuurlijk een kwestie van smaak, maar die geur hoort niet bij mijn favorieten. Gelukkig hoef ik geur niet vast te leggen op een doek.
Het liefst loop ik zoveel als mogelijk door de stad. Zo denk ik ook aan mijn te maken loop kilometers. Mijn fototoestel of telefoon altijd mee. Het is nooit hetzelfde, ook de kiekjes niet. Het verbaast me dat sommige foto’s, waarvan ik denk, dat ze mooi zijn gemaakt, toch niet altijd op het plaatje mooi en geschikt genoeg blijken te zijn om er een schilderij van te maken. Dus veel foto's maken dan maar. 
En thuis een foto uitzoeken en aan het doek beginnen.