jaarafsluiting2015

Het jaar 2015

Op 29 juli 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Verschillende culturele instellingen in Europa eren de kunstenaar met bijzondere tentoonstellingen en evenementen rond het thema 125 jaar inspiratie.

Zo was er een hele tv serie te zien gepresenteerd door Jeroen Krabe gewijd aan Van Gogh. Een schilderwedstrijd waar heel veel schilders hun Van Gogh stijl of kunsten hebben laten zien.

De Schilderskring waar Marie-Josée deel van uit maakt, vierde in november zijn 5 jarig lustrum. Ook daar kon de Van Gogh koorts niet wegblijven. Zij maakten in November gezamelijk een excursie naar het #VanGoghMuseum in #Amsterdam. Zij raakten geinspireerd door de speciale tentoonstelling Van Gogh versus Munch. Daarna werden de kwasten gehanteerd, te zien op de website van de Schilderskring. Dit was voor Marie-Josée zeker een reden om zich in deze kunstenaar te verdiepen om daarna met kwast en kleur een doek te prepareren. Het resultaat bijgevoegd.

In juni was de traditionele 2daagse kunstroute in Uitgeest, veel bezoekers wisten de locatie De Zwaan op de Middelweg te vinden.

In mei het 10daagse Ezels en Kwasten met een expositie in De Moriaan en de beruchte veiling in cafe De Zon. Dit alles speelde zich af in het bijzondere decor van #WijkaanZee

In April Was de kunst van Marie-Josée te bewonderen en te kopen tijdens de kunst5daagse in de Keukenhof in Lisse. Het waren enerverende succesvolle dagen.

Al terugkijkend op 2015 een tevreden gevoel geeft, laat dit dan een basis vormen voor de toekomst

;-)