Expositie kunstroute Uitgeest

Afgelopen zaterdag en zondag was de kunstroute Uitgeest. Onze SchilderskringUitgeest deed ook mee met 10 leden. Ieder stelde zijn eigen werk tentoon. Er waren meer activiteiten in het dorp, nl een Braderie en een inzamelactie van de kerk voor Preijedor en een speciale veteranendag met flink wat voortuigen. Op meerdere locaties waren gevarieerde werken te zien van kunstenaars. In de hervormde kerk, het Reghthuys, gemeentehuis, de Kuil Art en bij kunstenaars aan huis.

Zaterdag begonnen we om 7 uur met opbouwen van de expositie, en om 11 uur begon het publiek al binnen te lopen. De stoet voertuigen van de veteranendag kwam al vroeg langs, dus wij allemaal naar buiten om even te zwaaien. Er kwamen geregeld mensen binnen om te kijken en de reakties op mijn stripfiguur portret kreeg veel aandacht en maakte vrolijke reacties los bij de kijker. Het boek over de SchilderskringUitgeest werd door Ton overhandigd aan burgemeester van Uitgeest Wendy Verkley, zij ging het boek een mooi plekje geven in haar kamer.

Met de hele groep hadden we afgesproken om allemaal een zelfportret te maken. En dat gezamelijk aan een wand te hangen.

Zaterdagavond moest alles opgeruimd worden, want er was die avond open podium, en op zondag de boel weer opzetten voor de expo van 11 tot 17uur. Hoop dat we volgend jaar gewoon kunnen blijven staan. Het was een gezellig weekend voor allen en misschien mogen we volgens seizoen wat nieuwe leden toevoegen aan de kring. De tijd zal het leren.

Eerst vanavond, maandag tijdens de schilderskring, een evaluatieronde!