Een prachtige dag "En Plein Air" schilderen in Enkhuizen

Ieder jaar organiseert de Schilderkring Paulus Potter uit Enkhuizen een wedstrijdje "en plein air" schilderen. En dat was afgelopen zaterdag 27 augustus. Inschrijven kon tussen 9.30u en 10u in een knus cafe bij het Stationgebouw. "The Place" waar de schilders van Paulus Potter regelmatig bij elkaar komen. Na de opening en inschrijving vertrok ieder naar een zijn zelf uitgekozen buiten locatie. Keuze genoeg, van haven, museum, park, oud stadje, Dromedaris en boten.

Als je op een plekje gesetteld bent, in mijn geval de haven met zicht op het stadje en de Dromedaris, begint het tekenen/ schilderen en af en toe even rondkijken naar andere kunstenaars in mijn bereik.

Wat buitenschilderen zo bijzonder, interessant en ook spannend maakt, is de nietvoorspelbare voorbijganger, het praatje en zijn kijk op dingen. Daaruit blijkt maar weer dat iedereen uniek is en ook een eigen mening heeft. Mijn voorkeur gaat trouwens uit naar schilderen in de ochtend. Het ochtendlicht, de natuur in de buitenlucht zorgt voor een mooi kleur effect en een schaduw.

Om 15u druppelde iedere schilder weer binnen in het cafe bij het station en werden de werken beoordeeld.

Ina heeft weer als voorgaande jaren de professionele beoordeling gedaan.

Joop had een prachtig aquarel gemaakt van de achterkant van de bocht, en zou zeker de eerste prijs gekregen hebben, maar Joop had aangegeven dat de compositie al op papier stond toen hij begon.

Nu ging de eerste prijs naar Cor met een prachtig olie schilderij van een detail van een boot.

De tweede prijs ging naar Peter met een potlood tekening van de poort van het Snouck van Loosen Park.

Tussen de werkstukken van Marjolijn en Henny werd nog even flink nagedacht, maar Marjolijn kreeg de derde prijs met een mooie kleine aquarel.

De voorzitter Marije deelde de prijzen uit waarna iedereen nog vol  met herinneringen van de dag onderling zijn bevindingen uitwisselde.

We kunnen terugkijken op een geslaagd dagje #Enkhuizen