een nieuw jaar

En dan sombert een aanhoudend herfstweer de wintermaand januari door, met veel wind en donkere dagen. Op een regionaal beperkte ijzel inval na die in het noorden van het land voor de nodige ontwrichting zorgde. Gelukkig zijn de dagen deze week weer gaan lengen, en dat betekent per dag zo'n 2 minuten daglicht winst. Nog ruim 70 dagen en dan is het lente en staat de zon weer ter hoogte van de evenaar, op weg naar het noorden. Gelukkig heeft de weststroming boven Europa nu veel sneeuw gebracht in de Alpen zodat het wintergevoel weer enigszins is teruggekeerd.

Ja, want ook het weer en de lengte van de dagen kunnen de inspiratie van de kunstschilder behoorlijk beinvloeden. Marie Josée gaat daar in het algemeen ontspannen mee om en liet zich deze week inspireren door een mooie Porsche Carrera die plotseling bij haar op de oprit verscheen. Het was de aanzet tot een mooi acryl werk dat zij nu aan het afronden is.

Voorts was het de week van afscheid van haar petekind Frank die met zijn geliefde Chinese vriendin Ella samen naar Shanghai is afgereisd om daar een nieuw leven op te gaan bouwen. Frank en Ella kwamen nog speciaal naar het @artemjee atelier om persoonlijk afscheid te nemen. Marie Josée toonde zich een hartelijke gastvrouwe en had een uitgebreid heerlijk pasta menu voorbereid, verrijkt met een top wijn uit de collectie van haar echtgenoot. Het afscheid was net zo hartelijk, met dien verstande dat met de moderne social media weinig ontwikkelingen aan de aandacht zullen ontsnappen.

De komende week zal Marie-Josée kennis gaan maken met wethouder Judie Kloosterman en de Kunstcommissie van de gemeenteraad van Uitgeest, waar zij is uitgenodigd om toe te treden als nieuw commissielid. Zo kan zij haar inzichten en kennis meer gaan inzetten voor het openbaar belang. Iets wat ze jaren geleden ook heeft gedaan in de Muziekcommissie van Uitgeest.