Brussel

 Een koude week was het, de weersvoorspelling pastte meer bij de herfst, dan nu de lente. Toch was koningsdag voor 3kwart gevuld met een zonnetje en bleef de voorspelde sneeuw uit. Een mooie dag voor buitenactiviteiten.

In Brussel was het een dag later ook fijn om in de buitenlucht te zijn. Lopend door het Jubelpark besloot ik alles goed in me op te nemen. De bomen toonden meer blad dan een dag eerder in Noord Holland. Mijn loopweg ging verder over het Schumanplein en langs 't Berlaymont gebouw. Tegenover Berlaymont ligt het Justus Lipsius-gebouw, (hier worden de Europese regeringsleiders ontvangen en waar de bewaking zo te zien aangescherpt was) Ik keek omhoog, er stond te lezen: 2016 voorzitterschap Nederland.

img_5108.jpg

 

De koning Filip van Belgie had deze week het Metrostation Maalbeek bezocht. Voor mij ook aanleiding om poolshoogte te nemen, bovendien lag het station eenvoudigweg ook op mijn route. Je kon er niet ongemerkt voorbij lopen. De gebeurtenis van 22 maart, al meer dan een maand geleden, de bloemen, kaarsjes, kransjes waren duidelijk aanwezig.  Een paar toeristen maakten foto's en een groep mensen kreeg uitleg van een gids over de "zwarte dag". Een tekst in het raam trok mijn aandacht.

img_5097.jpg

Mijn route ging verder over de Wetstraat, de aanwezigheid van militairen in het straatbeeld leek normaal. Ik liep verder langs het Paleis om even later op de Oude Markt wat foto's te maken. De ochtendzon zorgde voor een mooie belichting. Restaurants werden ondertussen bevoorraad. Een gids vertelde over de geschiedenis van Brussel. 

Mijn dag vloog om en met zakken vol nieuwe inspiratie stapte ik later in de auto terug naar huis.