Bewegen en humor in het digitale tijdperk

Het is al een aantal jaar geleden, dat ik deze beweeglijke cirkel geschilderd heb. Maar weet het nog heel goed. Denkend aan een mandela en bij elke penseelstreep kiezen welke kleur zou ik nu doen en waar zal ik de penseelstreek zetten. Dat ik uitgerekend aan dit schilderij moet denken zal ik uitleggen.

Onlangs zat ik bij mijn vader aan tafel, de lente buiten was tijdelijke veranderd in een hagelbui en een snerpende wind. Mijn aandacht werd getrokken door een pak A4tjes. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Het was een bewegings advies voor alleenstaande 65 plussers, een enthousiast initiatief van de gemeente Heerlen. De wethouder was opgetrommeld om de aftrap van dit project "Actief Plus" te doen. 

So far so good. Mijn vader, altijd in voor bewegen, 93 lentes oud, behoort natuurlijk ook tot de doelgroep en nam actief deel aan een vragenlijst.

Zo las ik in het beweegadvies:

De norm is 30 minuten bewegen en dat 5 dagen per week. Uit berekening blijkt dat hij 29 minuten per dag matig intensieve beweging gedaan heeft. Dit betekent dat er niet aan de beweegnorm wordt voldaan en het advies is om toch nog iets meer aan bewegen te doen. Daarbij komt dat andere mannen van uw leeftijd gemiddeld 65 minuten per dag matig intensief bewegen. Misschien een goede rede om nog meer te bewegen.

Een beetje verbaasd en vrolijk was het wel het onderwerp van gesprek en op mijn vraag. Kennen we iemand van pap's leeftijd die aan de gemiddelde norm voldoet?? Schouder optrekkend en lachend wisten we dat ook niet. Maar wie zorgt er nu voor het bewegingadvies? Dat is nou een boeiende vraag. Brainstormend kwamen we tot de conclusie dat dit een product is van onze digitalisering. We wachten vrolijk de volgende vragenlijst af en daaropvolgend advies.

Maar voor het zover is ga ik me voorbereiden op:

Wat: de kunstroute2016 in Uitgeest

Wanneer: 25 en 26 juni

Waar: De Zwaan, Middelweg 5 Uitgeest

Hoelaat: 11.00- 17.00u zaterdag en zondag

tot kijk,