April 2018

 

Even was het stil, maar niet met mijn creativiteit. Alleen wat betreft dit blog. De laatste maanden heb ik verschillende projecten afgerond, een ervan was een schilderij van 60cm x 90cm. Voor het eerst dat ik het linnen op een aluminium vorm gespannen heb. En met succes, gezamelijk met het doek en het ophangsysteem was ik heel tevreden, ook de ontvangers van het schilderij. (afdeling dermatologie, OLVG). Het schilderij hangt nu in het OLVG in centrum Amsterdam. Daar ben ik trots op. Het zijn bonte kleuren in pastelweergave, de huid is daarbij ietwat geabstraheerd. Zie de bijgevoegde foto ervan.

In maart was de jaarlijkse kunstbeurs Tefaf in Maastricht. Met plezier heb ik deze bezocht, prachtige schilderijen gezien en van dichtbij kunnen bewonderen. Ook bijzonder porselein en kunstopjecten. Mijn aandacht naar de nieuwere kunst na 1900 was voor het eerst afgenomen. Meer kunst van voor die tijd heb ik bekeken. Zoals de bloem taferelen en de schilderijen met veel wolken en lucht. Prachtig om te zien. Het doet me denken aan de schilders van de Haagse School, die varieteit in wolkpartijen.

Mijn interesse voor lucht schilderen is ontstaan door de sessie met de schilderskring en plein air. Onder de indruk was ik van enorme varieteit in luchten, die korte tijd dat ik buiten zat te schilderen, dat ik dacht er extra aandacht aan te geven en een eigen studie van te maken.

Een week later, na de Tefaf, heb ik het “Rijks”  bezocht om de tentoonstelling High Society te bewonderen. Erg mooi, de grote model schilderijen gemaakt in die tijd. Ook van Rembrand waren 2 schilderijen aanwezig. Vol trots stelt het Rijksmuseum deze tentoon:  Marten en Oopjen. Het was de moeite waard en de tentoonstelling loopt nog tot 3 juni 2018.

Deze maand even iets anders gedaan, namelijk een bedrijfslogo ontworpen. De meeste tijd gaat zitten in het onzichtbare bedenken, daarna gaat het in een versnelling.

En als laatste nieuws, ben ik bezig geweest met de omslag van een boek. Het boek wordt geschreven door Ton Brakenhoff, een collega schilder. Gezamelijk zitten wij in een schilder collectief en hij had het idee opgevat om over deze schilderskring een boek te schrijven. De schilderkring bestaat 8 jaar, waarin we onze kennis en ideeen en advies delen met de kring.